Wouter Spit

Wouter Spit

Algemeen fysiotherapeut, Manueel therapeut Maitland

Specialisaties
– Manueel Therapie
– Dryneedling
– Schoudernetwerk

Biografie
Opleidingen
In mei 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Praktijk de Wilg als algemeen fysiotherapeut en manueeltherapeut.
Ik heb in 2018 mijn opleiding tot manueel therapeut Maitland afgerond. (Manuele Therapie Maitland concept). Hierdoor ben ik de klachten bij patiënten gaan bekijken vanuit een breder perspectief, omdat deze klachten veelal vanuit een ketenprobleem komen. Hiermee wil ik zeggen dat de klachten die uitstralen naar benen, armen of hoofd toch mogelijk vanuit de wervelkolom kunnen komen. Hierbij maak ik veel gebruik van neurodynamische technieken.
Daarnaast heb ik het CIOS afgerond voor de fysiotherapie opleiding. Hierdoor heb ik veel affiniteit met sport. Sportklachten behandelen met concepten vanuit de manuele therapie is een verbreding voor mijn vak.

Schoudernetwerk
In 2017 ben ik toegetreden tot het schoudernetwerk west-friesland en de noordoostpolder. Schouders hebben mijn interesse gekregen sinds de manueel opleiding waarbij ook schouders uitgebreid aan bod kwamen. Deze hebben soms veel overeenkomsten met klachten vanuit de wervelkolom. Vandaar mijn verdere specialisatie naar de schouders toe omdat het in mijn ogen het moeilijkste gewricht is omdat je rekening moet houden met veel gewrichten en aansturing van spieren.

Dryneedling
In 2019 heb ik dryneedling afgerond omdat ik vooral bij schouders merkte dat ik niet altijd alle spierspanning er uit kon krijgen door middel van massage of frictioneren. Ditzelfde merkte ik bij de wervelkolom dat na manipulaties er soms nog spanning overbleef. Daarom heb ik mijzelf nog verdiept in dryneedling. Dryneedling is het oplossen van triggerpoints door middel van acupunctuur naalden, waardoor een spier weer zijn volledige lengte en spierkracht terugkrijgt, en de pijn van de aangedane spier wegneemt.

Extra activiteiten
– Cursus ‘Omgaan met patiënten met het chronische pijnsyndroom’
– Cursus Heup- en liespijn bij sporters, een nieuwe benadering
– Schouder basis cursus
– Schoudercursus plus
– Dryneedling

En dan nog dit…
Mijn grote passie is het voetbal, waarbij ik in het 1e van Sportclub Emmeloord speel.

E-mail:wouter.spit@fysio-dewilg.nl