Covid 19 revalidatie

Revalidatie na het doormaken van corona, COVID 19
Het doormaken van Corona kan heel ingrijpend zijn. Veel voorkomende klachten zijn longproblemen, vermoeidheid, bewegingsbeperking, pijn en verlies van conditie en spierkracht. Deze klachten kunnen uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden en uw kwaliteit van leven verlagen. Fysiotherapie Praktijk De Wilg uit Emmeloord biedt daarom  revalidatie na COVID 19 aan. Uit onderzoek blijkt dat mensen met ernstige longproblemen baat hebben bij revalidatie. Conditie verbetert, spierkracht en mobiliteit neemt toe en kwaliteit van leven stijgt. Het beïnvloedt het herstel positief en u leert u beter met de resterende klachten om te gaan.

Therapie op maat
Vóór de revalidatie wordt uw beginsituatie in kaart gebracht door middel van een intakegesprek en later inspanningstesten en spierkrachttesten. Ook vragen we u enkele vragenlijsten in te vullen. Elke cliënt heeft andere wensen en klachten en daarom is revalidatie maatwerk. De revalidatietherapeut van Fysiotherapie Praktijk De Wilg stelt bijvoorbeeld een combinatie van een persoonlijk trainingsprogramma op naast de specifieke behandeling van longproblematiek en pijn. Alle facetten worden daarbij meegewogen om de klachten zo goed mogelijk te reduceren. U kunt in elke fase starten met revalidatie, bijv. eerst op afstand via telefonisch contact en aan huis, later in de praktijk en op de sportschool.

Gespecialiseerde therapeuten
Binnen Fysiotherapie Praktijk de Wilg isIngrid Schilstra-Vegterlo de therapeut die zich bezig houdt met de behandeling en revalidatie na COVID 19.