Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie / Revalidatie na kanker
Kanker en de behandelingen daarvan zijn vaak zeer ingrijpend. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, bewegingsbeperking, pijn en verlies van conditie en spierkracht. Deze klachten kunnen uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden en uw kwaliteit van leven verlagen. Fysiotherapie Praktijk De Wilg uit Emmeloord biedt daarom oncologische revalidatie. Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker baat hebben bij revalidatie na kanker. Conditie verbetert, spierkracht en mobiliteit neemt toe en kwaliteit van leven stijgt. Revalidatie helpt ook de kankerbehandelingen beter te doorstaan. Het beïnvloedt het herstel positief en u leert u beter met de resterende klachten om te gaan.

Therapie op maat
Vóór de revalidatie wordt uw beginsituatie in kaart gebracht door middel van een intakegesprek, inspanningstesten en spierkrachttesten. Ook vragen we u enkele vragenlijsten in te vullen. Elke cliënt heeft andere wensen en klachten en daarom is oncologische revalidatie maatwerk. De revalidatietherapeut van Fysiotherapie Praktijk De Wilg stelt bijvoorbeeld een combinatie van een persoonlijk trainingsprogramma op met de specifieke behandeling van bewegingsbeperkingen of contracturen, bestralingsfibrose, pijn of oedeem. Alle facetten worden daarbij meegewogen om de klachten zo goed mogelijk te reduceren. U kunt in elke fase starten met oncologische revalidatie. Fysiotherapie Praktijk De Wilg kan ook revalidatie na kanker bieden vanwege sporthervatting of arbeidsre-integratie.

Gespecialiseerde therapeuten
Binnen Fysiotherapie Praktijk De Wilg zijn Gerben Schrale en Jolanda de Munnik gespecialiseerd in oncologische revalidatie. Zij hebben uitgebreide kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen daarvan. Beide therapeuten zijn lid van het Netwerk Oncologische Revalidatie Sneek-en Meer.