Dry Needling

Bij dry needling worden volgens een speciale techniek spieren aangeprikt. Die raken snel en langdurig ontspannen. De behandeling richt zich op specifieke punten in de spieren: de triggerpoints. Een triggerpoint is een knoop in een spier die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

De therapeut zoekt naar deze plaatsen omdat ze de mede- of zelfs hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten. De therapie is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Er wordt gebruik gemaakt van een “droge”(dry) acupunctuurnaald en er wordt geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Deze blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de energie in het lichaam. Er wordt bij dry needling meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints en is geen energiebehandeling.

Dry needling is een onderdeel van een therapeutische behandeling en wordt ook als zodanig gedeclareerd.

Binnen Fysiotherapie Praktijk de Wilg zijn Wouter SpitJorien Henselmans en Sanneke Bootsma werkzaam als dry needling therapeut.