Specialisaties Jolanda de Munnik:

  • Oncologische revalidatie
  • Oedeemfysiotherapie
  • Neurorevalidatie


Biografie

Nadat Jolanda de Munnik tot de ontdekking kwam dat de studie Biomedische Wetenschappen voor haar toch wat te ver afstond van de praktijk van alledag, studeerde ze in 2006 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Ze heeft eerst werkervaring opgedaan in een revalidatiecentrum en verpleeghuis en startte daarna vol enthousiasme bij Fysiotherapie Praktijk de Wilg in Emmeloord. Jolanda vindt de grote diversiteit van mensen en hun problemen het uitdagende aan het vak van fysiotherapeut. Elke patiënt is anders en elke klacht vraagt een andere aanpak. Het draait om samenwerking met de patiënt om actief te werken aan herstel.

Het vak fysiotherapie blijft letterlijk en figuurlijk in beweging en het opdoen van nieuwe kennis en het toepassen van nieuwe inzichten vormen daarin een belangrijk onderdeel. Door bij- en nascholing houdt Jolanda haar kennis up-to-date.

Naast de algemene fysiotherapie houdt Jolanda de Munnik zich binnen Fysiotherapie Praktijk De Wilg ook veel bezig met neurologiepatiënten en de oncologische revalidatie. Zij is actief in het Netwerk voor Oncologische Revalidatie Sneek-en-Meer. Binnen de neurorevalidatie werkt ze veel samen met collega-fysiotherapeut Itte Humalda en ergotherapeut Trea Post. Bij oefentherapie na behandelingen op het gebied van kanker werkt Jolanda nauw samen met collega-fysiotherapeut Gerben Schrale.

Behalve behandelingen op de praktijk begeleidt Jolanda ook patiënten bij hun training in de sportzaal van Fit Fun en komt ze, indien nodig, bij cliënten thuis.

Extra activiteiten:

  • Master of Science Lymfologie & Oncologie (Vrije Universiteit van Brussel)
  • Opleiding neurorevalidatie/CVA (post-HBO-opleiding neurorevalidatie bij CVA-patiënten)
  • Mastercursus medische oncologie
  • Opleiding oedeemtherapie
  • Cursus orthopedische geneeskunde Cyriax (gericht op diagnostiek en behandeling van het bewegingsapparaat)


En dan nog dit…

In haar vrije tijd houdt Jolanda van koken, hardlopen en tijd doorbrengen met haar gezin.

EmailJolanda.deMunnik@fysio-dewilg.nl